Gazirana pića – bolest u čaši!



Gazirana pića su izrazito loša za naše zdravlje, nema rasprave, nema demantija, to su neumitne činjenice na koje mi zatvaramo oči i pravimo se kao da to nije istina. Vi možete nastaviti s korištenjem patentiranih i zaštićenih otrova koje kupujete na policama prodavaonica no prije nego li sebi ili svome djetetu naspete još jednu čašu, promislite što zapravo pijete.

Sastojci iz noćnih mora

Na kraju XIX vijeka u prve kole su se stavljale značajne količine kokaina, ako ste se ikada zapitali zašto Coca Cola nosi to ime, vjerojatno vam je sada sve jasno. No kole nemaju potrebe za stvaranjem takve vrste ovisnosti kod potrošača, jer su prepune drugih sastojaka koje u potpunosti remete naš metabolizam.

Već godinama se u SAD-u vodi rat kako bi se spriječilo usvajanje zakona u kojima bi svi proizvođači bezalkoholnih i gaziranih pića trebali identificirati i navesti toksične i kancerogene kemikalije koje se nalaze u njihovim proizvodima.

4-MI ili 4-metilimidazol

4-MI je iznimno kancerogena kemikalija, ona se stavlja u pića poput: Coca Cole, Pepsi Cole, Dr. Peppera i još 365 drugih proizvođača hrane i pića koji imaju potrebu za jeftinim izgledom karamele. Boja koja se naziva prirodni karamel, nema veze s prirodnim niti s karamelom, već je u pitanju zloglasni 4-MI.


Znamo li mi uopće što se nalazi u našim kolama?

Iako je ova boja poznati uzročnik kancerogenih oboljenja u sisavaca, naročito raka štitnjače, pluća i jetara, FDA – Food and Drug Administration – krovna američka udruga za hranu i lijekove, do sada nije zabranila ovu opasnu kemikaliju bez obzira što je svakodnevno konzumira stotine milijuna ljudi diljem svijeta.

HFCS – Kukuruzni fruktozni sirup

U kolama se nalazi jako puno različitih vrsta šećera, obično je u pitanju HFCS – High Fructose Corn Syrup, ili kukuruzni fruktozni sirup, koji iznimno povećava apetit i povećava tjelesnu težinu i negativni ili loš kolesterol. On je jedan od najvećih uzročnika stvaranja sala oko trbuha i tipičnog izgleda „američkog“ konzumenta. Njega ćete najčešće naći u svim gaziranim pićima, bez obzira na proizvođača, osim u segmentu koji se naziva „diet“ ili dijetna pića. HFCS je jedan od najvećih uzročnika srčanih problema te stvara poremećaje u metabolizmu, od visokog krvnog tlaka, inzulinskih poremećaja, dijabetesa, do promjena na krvnim žilama i nagomilavanja sala.

Aspartam ili Aspartame

Ovaj nekadašnji vojni otrov se nalazi u preko 6000 prehrambenih proizvoda, od pića i bombona do pasta za zube i sirupa za iskašljavanje, no najčešće ga možemo naći u pićima s oznakom „diet“ ili dijetnim pićima. Aspartam je metilni ester dipeptida građen od dvije amino kiseline, asparaginske i fenilalanina. Aspartam je 200 puta slađi od saharoze, no zapravo uopće nije sladak već je moždani pojačivač ukusa, drugim riječima u potpunosti laže naš mozak o ukusu. Ovaj kancerogeni otrov je na tržište pustio 1981. Donald Rumsfeld CEO Searlea koji se danas nalazi pod otkriljem monstruoznog Monsanta.


Aspartam se nalazi u gotovo svim prehrambenim proizvodima. Koliko znate o ovom otrovu? Slika vlasništvo Dees Illustration.

Iako su od početka znanstvenici ukazivali na kancerogena i anti-metabolička svojstva Aspartama, visoka politika i lobiranje s jako puno novca je uspjelo progurati ovaj otrov u gotovo sve prehrambene proizvode. Aspartam stvara brojne bolesti i poremećaje: Lou Gerigov sindrom, NHL Non-Hodgkins Limfom, multiple mijelome, leukemiju, Parkinsonovu bolest i druge neuro-degenerativne bolesti, tumore na mozgu, moždane udare, Tourettov sindrom, te stvara brojne urođene defekte na djeci i uzrokuje probleme u trudnoći i abortuse. O Aspartamu smo pisali na dugo i na široko, s podacima iz brojnih znanstvenih studija.

Fosforna kiselina

Fosforna kiselina je dodana kako bi tijelo zadržalo ogromne količine šećera koje se nalaze u gaziranim pićima, ona isisava velike količine magnezija i kalcija iz kostiju i tkiva i ozbiljno remeti i smanjuje rad našeg imunološkog sustava. S obzirom da fosforna kiselina utječe direktno na „ispiranje“ naših kostiju, one postaju porozne i slabe, što se povezuje s brojnim poremećajima s kostima kod dugogodišnjih korisnika gaziranih pića. Fosforna kiselina je i poznati uzročnik kamena na bubregu koji se najčešće stvaraju kod muške bjelačke populacije. Fosforna kiselina je najčešći uzročnik osteoporoze u zapadnjaka.

Natrijev benzonat

U tekstu koji je objavila web stranica Natural News, stoji kako svaki 11 stanovnik SAD-a ima problema s astmom uz bubuljice, svrab i lišajeve na koži. Natrijev benzonat je konzervans u svim gaziranim pićima, no stvara kronične napade astme i probleme na koži, s obzirom da su građani SAD-a najveći potrošači gaziranih pića na svijetu, i da gotovo ni ne piju običnu vodu, možda bi se odgovor na pitanje, zašto je astma toliko česta i SAD-u, mogla naći u obliku natrijevog benzonata.

Kafein

Kafein je dobro poznat spoj o kojemu ne trebamo trošiti puno vremena ni riječi, no važno je napomenuti kako kafein uzrokuje ovisnost, uništava nadbubrežne žlijezde i stvara stres.

Natrijev citrat

Ovaj spoj se nalazi u svim kolama, on može uzrokovati mišićne spazme, povećanu količinu natrija u krvi i mnoge druge nepoželjne efekte na zdravlje.

Limunska kiselina

Limunska kiselina upropaštava caklinu na zubima i zajedno sa šećerom je jedan od najvećih uzročnika karijesa kod moderne ljudske populacije.

Dijetni otrovi

Kao da u klasičnim kolama i gaziranim pićima nema dovoljno otrova, dijetna pića najnovije generacije su osigurala prvo mjesto među najopasnijim pićima današnjice.


Novi otrovi u novoj Pepsi

Jedan od najmodernijih dijetnih gaziranih proizvoda na tržištu je Pepsi NEXT, u ovom “piću“ se pored Aspartama i već navedenih toksičnih kemikalija nalaze i sukarloza (E955) koja stvara ovisnost, poremećaj metabolizma i pretilost dok s druge strane uništava mikro-floru u crijevima i ovojnicu probavnog trakta, te kalijev-acesulfam (Ace K) za kojeg se zna kako uzrokuje kancerogena oboljenja i oboljenja štitne žlijezde.

No nemojmo zaboraviti da najveći svjetski brendovi kola i gaziranih pića jako paze na svoje osnovne sastojke i industrijske recepte, sve naše tvornice kola su ništa više nego li punionice, originalni sirupi za stvaranje pića se prave uglavnom u SAD-u. Sva voda u SAD-u, koja služi za stvaranje osnovnih sirupa za bezalkoholna gazirana pića, je pomiješana s velikim količinama fluora.

Fluor

Fluor je korišten u nacističkim koncentracisjkim logorima kako bi logoraši bili poslušni točnije kako bi flor uspješno manipulirao s njihovom slobodnom voljom. Sva američka pića i hrana imaju velike količine fluora u sebi jer je fluoridacija američkih vodocrpilišta i vodovoda započela još polovicom prošlog vijeka.


Fluor kalcificira epifizu, na slikama vidite primjer kalcificirane epifize.

Fluor je kancerogeni otrov koji osim mijenjanja našeg ponašanja utječe i na kalcifikaciju epifize koja upravlja endokrinim sustavom i hormonima zaslužnima za cirkadijski ciklus, osim toga fluor kalcificira naše arterije i uzrokuje brojne kardio-vaskularne probleme.

Čudovišno korištenje stanica abortiranih fetusa u proizvodnji gaziranih pića

U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.


Patokracija na djelu, fetusi postaju roba u industriji gaziranih pića. Ako to radi Pepsi, rade li to i ostale slične kompanije?

Nedavno je Pepsi ignorirala zahtjeve i kritike na desetke grupa koji podržavaju prestanak korištenja fetalnih stanica u hrani i piću i na desetke tisuća ljudi koji dijele ista stajališta. Pepsi Co se udružila sa Senomyxom čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive njihove hrane i pića korištenjem abortiranih fetalnih stanica.

Obamina administracija je dala svoj blagoslov Pepsi da nastavi koristiti stanice i tkivo abortiranih ljudskih fetusa u proizvodima pića i hrane to jest da uz pomoć njih stvara nove okuse.
Life Site News je objavio da je Obamina komisija za Sigurnost i Razmjenu – Security and Excahnge Commission (SEC) odlučila kako je poslovni ugovor između PepsiCoa i Senomyxa o poboljšavanju okusa pića s korištenjem bubrežnog tkiva abortiranih fetusa, sasvim „običan i uobičajen posao koji se može nastaviti.”

Je li nam potrebno piće ili proizvod koji koristi abortirane stanice fetusa kako bi testirao bolje ukuse?

Da razjasnimo, stanice i tkiva abortiranih fetusa ne završavaju u finalnom proizvodu Pepsija, barem tako tvrde izvješća, već se s njima testiraju kemijski okusi s kojima se kasnije stvaraju finalni proizvodi. No činjenica da Pepsi koristi ljudske ostatke za testiranje novih okusa pića je krajnje šokantna, kao što su udruge za ljudska prava jasno dale do znanja, Pepsi bezobrazno krši sve etičke i moralne norme i za njih uopće ne mari.

Kako djeluje kola u našem tijelu?

Najobičnija kola ovako djeluje kada dospije u naš organizam:

10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 čajnih žličica šećera pukne naš sustav (ta količina je 100% dnevne preporučljive količine šećera). Mi zbog toga nećemo automatski povratiti jer fosforna kiselina u koli anulira okus slatkoće, tako da je naše tijelo zadrži.

20 minuta nakon što smo popili kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući inzulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako da sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga za pretvoriti u masnoće.)

40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbiran. Šire nam se zjenice; raste nam krvni tlak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šećera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što spriječava osjećaj vrtoglavice.

45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše tijelo povećava produkciju dopamina, stimulirajući centre za osjećaj ugode u mozgu. Ovo je, usput, u stvari isti način na koji na nas djeluje i heroin.

60 minuta nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina se spaja s kalcijem, magnezijem i cinkom u debelom crijevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplicira velikim dozama šećera i umjetnih sladila koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcija putem mokraće.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Diuretička svojstva kofeina počinju utjecati na naše tijelo. (Imamo osjećaj da trebamo mokriti.) Tada sav kalcij, magnezij i cink koji su bili namijenjeni našim kostima i tijelu, kao i elektroliti natrija i voda izlaze iz tijela.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Kako se kaos u našem tijelu stišava, počinjemo osjećati nedostatak šećera. Možemo postati lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo već izmokrili svu vodu iz kole, no tek nakon što se ona spojila s najvažnijim hranjivim tvarima iz našeg tijela zajedno s ostalom vodom koja hidrira naše sustave, i koja zajedno s ostalim tvarima gradi naše kosti i zube. Nakon toga slijedi nedostatak kofeina, koji nastaje tek nakon nekoliko sati. (Što se osjeća još više ako ste pušač.)

Čista voda izvor zdravlja

Jako puno ljudi konstantno zaboravlja da su naša tijela stvorena od velikog udjela vode i elektrolita. Bebe imaju 78% tjelesne mase koja otpada na vodu. Jednogodišnjaci 65%. Odrasli muškarci 60%. Odrasle žene 55%. 70,9% planetarne površine je prekriveno vodom, od toga se u oceanima i morima nalazi 96,5% tekuće vode na Zemlji. Na polarnim kapama i u glečerima je zarobljeno dodatnih 2% vode na planeti. Zemlja je vodeni planet, a mi smo bića od vode.

Pravilna hidracija naših tijela je iznimno važna, kako za naše fizičko, tako i za naše psihičko zdravlje.

Većina ljudi razmišlja o tome da popiju čašu vode kada su žedni; ali tada bi već moglo biti prekasno.

Čak i blaga dehidracija može promijeniti raspoloženje osobe, razinu energije i sposobnost jasnog razmišljanja, prema dvije studije nedavno provedene u laboratoriju za istraživanje ljudskih performansi na Sveučilištu Connecticut.

Testovi su pokazali da nije bilo važno ako je osoba hodala 40 minuta na pokretnoj traci ili je mirno sjedila – štetni utjecaji uzrokovani blagom dehidracijom su bili jednaki. Blaga se dehidracija definira pri gubljenju otprilike 1,5 % normalnog volumena tekućina u tijelu.


Čista voda, najbolji oblik hidratacije našeg tijela.

Naša osjetila za žeđ se ne javljaju sve dok nismo 1 % ili 2 % već dehidrirali. Do tada se dehidracija već pojavila i počela utjecati na naše umne i tjelesne performanse,“ kaže Armstrong, međunarodni stručnjak za hidratizaciju koji je u ovom polju provodio istraživanja više od 20 godina. „Dehidracija utječe na sve ljude, a održavanje potrebne hidratizacije je važno i za one koji rade cijeli dan za kompjuterima kao i za trkače maratona, koji mogu izgubiti i do 8 % tjelesne težine gubljenjem tekućine dok se natječu.“

Kod oba spola ove negativne promjene u raspoloženju mogu ograničiti motivaciju potrebnu za sudjelovanje čak i u umjerenim aerobnim vježbama. Blaga dehidracija može također ometati i ostale dnevne aktivnosti, čak i kada ne postoji prisutnost komponente fizičke potražnje.

Kako bi zadržali ispravnu hidratizaciju, stručnjaci poput Armstronga preporučaju da osobe piju 8 čaša vode dnevno, što bi bio ekvivalent otprilike 2 litre vode. Ljudi mogu provjeravati svoj dehidracijski status promatranjem boje svojeg urina. Urin bi trebao biti blijedo žute boje kod osoba koje su ispravno hidratizirane. Urin koji je tamnožut ili tamne boje indicira veću dehidraciju. Ispravna hidratizacija je osobito važna za visokorizične skupine kao što su starije osobe, ljudi koji boluju od dijabetesa i djeca.

Nadamo se da će ovaj pregled, ponukati barem neke naše čitatelje da promisle o tome što piju, i jesu li pravilno hidrirali svoja tijela. Naše zdravlje je iznimno krhko i malo tko o njemu razmišlja sve do trenutka dok to zdravlje ne počnemo gubiti ili do trenutka kada smo ga u potpunosti izgubili. Možda je pametnije spriječiti nego li liječiti.

Industrija gaziranih pića nam ne nudi ništa dobroga i zdravoga, trebamo se zapitati jesu li nam takvi proizvodi zaista potrebni?

Post by: Hakim`s Tajne Zdravlja