Otkrivena Nova Europska Znanstvena Studija o Utjecaju Sirovog Mlijeka na Zdravlje Djece !!!

Otkrivena Nova Europska Znanstvena Studija o Utjecaju Sirovog Mlijeka na Zdravlje Djece !!!
preuzeto sa:
Raw Food World
“(TRFW News)  Velika europska studija pod vodstvom profesora Erika von Mutius-a izvještava da je svježe, nepasterizirano kravlje mlijeko zapravo štiti djecu od respiratorne infekcije, groznice i upale srednjeg uha. Studija potvrđuje da ne obrađeno kravlje mlijeko može sadržavati patogene mikroorganizme koji bi mogli predstavljati rizik po zdravlje, ali znanstvenici tvrde da postoje različite metode obrade sirovog mlijeka koje su u mogućnosti očuvati hranjiva (ljekovita) svojstva u sirovom mlijeku. (1,2,3)
Ova dugoročna studija istražuje ulogu prehrambenih i okolišnih čimbenika u razvoju alergijske bolesti. Studija je započela sa 1.000 trudnica od kojih je zatraženo da dokumentiraju ishranu i zdravlje svoje djece svake sedmice u toku prvu godinu života. (1,2,3)
"Među djecom koja su hranjena svježim, neprerađenim (neprocesuiranim) kravljim mlijekom, učestalost prehlada i drugih respiratornih infekcija, groznica i upale srednjeg uho utvrđeno je da je znatno niža od skupine koja je djeci davala komercijalno obrađeno ultra-pasterizirano mlijeko, " kaže Dr. Georg Loss iz Dr. von Hauner’s bolnice. (1,3)
Korištenje domaćeg mlijeka smanjuje rizik od razvoja respiratornih infekcija, groznice i upale srednjeg uha za 30%. Dejstvo domaćeg mlijeka umanjuje se ako mlijeko zagrijavamo prije pijenja. Pozitivan utjecaj sirovog mlijeka može lahko biti odvojen (prepoznat) od ostalih elementarnih utjecaja u dječjoj prehrani. (1,3)
"Rrazličiti pozitivni zdravstveni učinci se vjerojatno mogu pripisati domaćem mlijeku  zbog njegovog bogastva sastava. Spojevi koji su osjetljivi na toplinu, čini se igraju posebno važnu ulogu u zaštiti dišnog sustava i infekcije uha, "kaže Loss. (1,3) ... "

Hakim`s Tajne Zdravlja