Mikrovalne pećnice – dokazane opasnosti
Ukratko,
mikrovalovi deformiraju molekularnu strukturu hrane. Uništavaju većinu
hranjivih sastojaka i tijekom vremena izazivaju mnoge probleme u imunosustavu.
Ako volite svoju obitelj, pročitajte ovaj tekst i izdvojite nekoliko minuta
više kako bi podgrijali hranu na pravi način.
Zračenje
pećnica
Dokazane
opasnosti mikrovalova
Je li moguće
da milijuni ljudi, ignorirajući, žrtvuju svoje zdravlje u zamjenu za
praktičnost koju nude mikrovalne pećnice? Zašto je Sovjetski Savez, još 1976.
godine, zabranio upotrebu mikrovalnih pećnica? Tko je izumio mikrovalne pećnice
i zbog čega? Odgovori na ova pitanja mogli bi vas šokirati i natjerati vas da
bacite svoju mikrovalnu pećnicu u smeće.
Preko 90 %
američkih domova ima mikrovalne pećnice, a koje se koriste za pripremu hrane.
Kada ih se usporedi s običnim pećnicama, mikrovalne pećnice su praktične i
štede energiju, pa je vrlo malo domova i restorana bez njih. Općenito, ljudi su
skloni vjerovati da što god mikrovalna pećnica činila sa hranom koja se u njoj
kuha, nema nikakav negativan utjecaj bilo na hranu ili na njih same. Pa
naravno, kad bi mikrovalne pećnice doista bile štetne, naša Vlada ih ne bi
pustila na tržište, zar ne? Ne bi, zar ne? Bez obzira što je „službeno“
odobreno, vezano uz mikrovalne pećnice, mi smo osobno prestali koristiti naše,
a na temelju istraženih činjenica, istaknutih u ovom članku.
Svrha ovog
izvješća je predstaviti dokaz da kuhanje mikrovalovima nije
prirodno, nije zdravo i daleko je opasnije za ljudsko tijelo,
nezamislivo. Ipak, proizvođači mikrovalnih pećnica, gradska politika i dobra
stara ljudska priroda, potiskuju činjenice i dokaze. Stoga, ljudi nastavljaju
izlagati hranu mikrovalovima, mirno ignorirajući, ne poznajući njihovo
djelovanje i opasnosti.
Kako
radi mikrovalna pećnica?
Mikrovalovi
su oblik elektromagnetne energije, kao lagani valovi ili radio valovi, te
zauzima dio elektormagnetnog spektra snage ili energije. Mikrovalovi su vrlo
kratki valovi elektromagnetne energije koja putuje brzinom svjetlosti (186,282
milja u sekundi). U naše moderno tehnološko doba, mikrovalovi se koriste za
daljinski prijenos telefonskih signala, televizijskih programa i računalnih
informacija širom Zemlje, ili pak do satelita u svemiru. Međutim, nama su
mikrovalovi najpoznatiji kao izvor energje za kuhanje hrane.
Svaka
mikrovalna pećnica sadrži magnetron, cijev u kojoj se na elektrone djeluje
magnetnim i električnim poljem, kako bi se proizvela mikrovalna duljina
zračenja od oko 2450 Mega Hertza (MHz) ili 2.45 Giga Hertza (GHz). Ovakvo
mikrovalno zračenje djeluje na molekule u hrani. Sva valna energija mijenja
polaritet iz pozitivnog u negativni i to sa svakim ciklusom vala. U
mikrovalkama, promjene polariteta događaju se milijun puta u svakoj sekundi.
Molekule hrane – osobito molekule vode – imaju pozitivan i negativan kraj, isto
kao što i magnet ima sjeverni i južni polaritet.
U standardnim
modelima, ulazna snaga pećnice je oko 1000 watta izmjenične struje. Kako su ti
mikrovalovi nastali bombardiranjem hrane magnetronom, uzrokuju rotaciju
polarnih molekula na istoj frekvenciji milijun puta u sekundi. Sav taj nemir
stvara molekularno trenje, koje zagrijava hranu. Trenje također uzrokuje
značajno oštećenje okolnih molekula, često kidajući ih ili ih nasilno
deformirajući. Znanstveni naziv za ovakvu deformaciju je „strukturni
isomerism“.
Usporedbe
radi, mikrovalovi sunca temelje se na principima pulsirajuće istosmjerne struje
koja ne stvara toplinu trenjem; mikrovalne pećnice koriste izmjeničnu struju
stvarajući toplinu trenjem. Mikrovalna pećnica stvara šiljaste valne duljine
energije uz svu snagu koja odlazi u samo jednu usku frekvenciju energetskog
spektra. Energija sunca djeluje u širokom frekvencijskom spektru.
Pri
opisivanju elektromagnetnih valova koriste se mnogi termini, kao valna duljina,
amplituda, ciklus i frekvencija:
- Valna duljina određuje
tip zračenja: radio, rentgensko, ultraljubičasto, vidljivo, infracrveno
itd.
- Amplituda određuje
stupanj pokreta mjerenog od početne točke kretanja.
- Ciklus određuje
jedinicu frekvencije, kao što je ciklus u sekundi, Hertz, Hz,ili
ciklus/sekunda.
- Frekvencija određuje
broj pojava unutar datog vremenskog razdoblja (obično je to 1 sekunda);
Broj pojava u procesu ponavljanja po jedinici vremena ili broj ponavljanja
ciklusa po sekundi.
Zračenje
– širenje energije elektromagnetnim valovima
Zračenje,
prema definiciji fizike, je „emitiranje elektromagnetnih valova atomima i
molekulama radioaktivne supstance uslijed nuklearnog propadanja“. Zračenje
izaziva ionizaciju, a to je ono što se događa kada neutralni atom dobija ili
gubi elektrone. Jednostavnije rečeno, mikrovalna pećnica uništava i mijenja
molekularni sastav hrane postupkom zračenja. Kada bi ih proizvođači kojim
slučajem nazvali „pećnice koje zrače“, upitno je bi li ikada prodali ijednu,
ali to je upravo ono što mikrovalna pećnica jest.
Svima nam je
rečeno da pripremanje hrane u mikrovalnoj nije isto što i zračenje. Dva procesa
su trebala upotrebljavati sasvim drugačije energetske valove i drugačiji
intenzitet. Niti jedno službeno izvješće, do sada objavljeno, nije potvrdilo da
sadašnja upotreba mikrovalnih pećnica može biti štetna, no svima nam je poznato
kako valjanost tih izvješća može biti – ponekad i namjerno – ograničavajuća. Za
mnoga od tih izvješća se kasnije dokazalo da su netočna. Kao potrošači, trebali
bi imati određeni stupanj zdravog razuma kako bi mogli prosuditi sami.
Uzmimo za
primjer jaja i kako je potkraj 1960.-ih godina „dokazana“ njihova štetnost za
naše zdravlje. To je dovelo do pojave proizvoda od imitacije jaja i velikog
profita za proizvođače, dok su farme jaja propale. No danas, nedavna izvješća
Vlade govore kako jaja ipak nisu štetna za nas. Dakle, kome vjerovati i koje
kriterije trebamo upotrijebiti kako bi donijeli odluku o svom zdravlju? Budući
da je trenutno objavljeno kako mikrovalovi – navodno, ne istječu u okoliš,
ukoliko se pravilno upotrebljavaju i ukoliko imaju odobreni dizajn, odluka je
na svakom pojedinom potrošaču, hoće li izabrati ili ne, jesti hranu podgrijanu
u mikrovalnoj pećnici ili uopće kupiti jednu od njih.
Uskoro slijedi
nastavak
Komentar:
Zračenje iz
telefona i elektroničkih naprava. Slika vlasništvo Deesillustration.
Brojni su
znanstvenici koji se protive prihvaćanju činjenica da su mirkovalovi opasni te
da su zračenja – bez obzira jesu li ionizirajuća ili ne – pogubna za naše
zdravlje čak i ako su dozirana u najmanjim količinama jer je njihov efekt
akumulirajući. Mi smo u više navrata pisali o ovom problemu, također smo i
objavljivili znanstvenu studiju koja je pokazala koliko malo znamo o učinku
mikro valova na žive stanice, a još manje o promjenama magnetskog polja .
Post
by: Hakim`s Tajne Zdravlja