Biotehnološke laži: GM kukuruz bez nutritivne vrijednosti, ali zato krcat kemijskim otrovima


Izvješće o prehrambenoj vrijednosti GM kukuruza ruši sve postojeće tvrdnje da su GM usjevi “suštinski jednaki” usjevima koji nisu genetski manipulirani. Rad pod nazivom “2012 nutritivna analiza: usporedba GM kukuruza u odnosu na ne-GM kukuruz” otkriva ne samo da GM kukuruz ima veliki manjak vitamina i minerala u odnosu na ne-GM kukuruz nego i da je vrlo otrovan i ispunjen smrtonosnim kemikalijama poput glifosata (Roundup).

Blog MomsAcrossAmerica.com kažu da su izvješće dobili od De Dell Seed Company, jedinog kanadskog dobavljača sjemena kukuruza koje nije GM, a rad potiče od poljoprivredne tvrtke ProfitPro iz Minesote. Natural News navodi da je rad utvrdio da je ne-GM kukuruz 20 puta nutritivno, energetski i proteinski bogatiji u odnosu na GM kukuruz.

Što se tiče energetskog sadržaja, u testovima je pronađeno da ne-GM kukuruz daje 3400 puta više energije po gramu u usporedbi s GM kukuruzom, a također ima gotovo dvostruko veći postotak organske tvari u odnosu na GM kukuruz.
Bt kukuruz je razvijen uz pomoć transformacije cryAB forme Bacillus thuringiensisa(Bt) u žitarici. Uobičajen je u većini GM (genetski modificiranih) žitarica. Zastrašujuće je da je ovaj toksin je detektiran kod trudnica, njihovih fetusa i kod žena koje nisu trudne.
Usporedba također procjenjuje individualna nutritivna odstupanja, koja su pokazala neke šokantne činjenice. Kalij, koji je nužan za proizvodnju energije i pravilnu staničnu funkciju, jedva da je još prisutan u GM kukuruzu (0,7 dijelova na milijun (ppm)). U ne-GM kukuruzu, razina kalija je 13 puta veća, (9,2 ppm).
Razlika je još gora za magnezij, kojeg u GM kukuruzu ima samo 0,2 ppm, dok je u ne-GM kukuruzu razina magnezija 46 puta veća. Slična odstupanja su dobivena za sadržaj kalcija, sumpora i mangana, čiji je sadržaj bio 12,4, 14, i 7 puta veći u ne-GM kukuruzu.
Također, utvrđeno je da ne-GM kukuruz ne sadrži klorid, formaldehid, glifosat i druge štetne kemikalije, za razliku od GM kukuruza gdje su identificirani u opasno visokim razinama. Primjerice glifosata ima oko 19 puta više nego što je maksimalno dopušteno prema pravilima EPA-e za pitku vodu i 130 puta više nego li je u testovima na životinjama pronađeno da može uzrokovati oštećenja organa.
Isto tako, GM kukuruz sadrži opasno visoke razine formaldehida. Prethodno istraživanje dr. Dona Hubera o GMO-u otkrilo je da je 0,97 ppm formaldehida otrovno za životinje ukoliko ga progutaju. Kao što se ispostavilo, GM kukuruz sadrži 200 puta više formaldehida od ovog praga sigurnosti.
Monsantova kvazi – znanost
Ovi rezultati su u potpunoj suprotnosti s tvrdnjama Monsanta. Na svojoj internetskoj stranici oni tvrde da su GM usjevi jednakovrijedni kao i ne-GM usjevi, što znači da se oni nutricionistički ne razlikuju. No, kako ova studija pokazuje, ove tvrdnje su očito lažne, to je dokaz da je Monsanto angažiran u globalnoj poljoprivredi na temelju potpune laži.
Tijekom proteklih 20 godina, nezavisni istraživači su napadali Monsantovu znanost na razne načine, ovoj gomili se na kraju pridružio i ugledni NY Times, kako prenosi Prison Planet. Mark Bittman, glavni kolumnist za hranu Timesa magazina, opisuje cijelu GMO zabludu. Pišući u svojoj kolumni od 2. travnja, “Zašto GMO treba zaštitu?” on izjavljuje:

“Genetičko inženjerstvo u poljoprivredi je razočaralo mnoge ljude koji su nekada polagali nade u to…. genetski inženjering, ili, još točnije, transgenični inženjering – u kojoj su geni, najčešće od druge vrste biljaka, bakterija ili životinja, umetnuti u biljku u nadi da će pozitivno mijenjati njenu prirodu – je razočaravajući. U gotovo 20 godina primjenjivanja korištenja genetskog inžinjeringa, primjećena su dva “značajna” uspjeha, zajedno s nekoliko manje značajnih. To su usjevi otporni na Monsantov Roundup herbicid i usjevi koji sadrže vlastiti insekticid. Prvi je već propao, tzv. superkorov razvija otpornost na Roundup, a drugi pokazuje znakove neuspjeha, jer su kukci u mogućnosti razviti otpornost na umetnuti Bt toksin – izvorno bakterijski toksin – brže nego li nove varijacije usjeva mogu biti ostvarene.”
Bittman ide dalje pišući da je otpor superkorova bio neminovan, znanstvenici su shvatili, od najranijih dana GMO-a, da će prskanje korova ove generacije s Roundupom dati točno ono što imamo danas: neuspjeh tehnologije kako bi se spriječilo ono za što je dizajnirano spriječiti. Korov neće ozumrijeti.
On će usvojiti nova znanja i napredovati.
“Rezultat je najveća kriza u poljoprivredi – oko 90% soje i 70% kukuruza je uzgojeno pomoću Roundup Ready sjemena – a glifosat je u nemogućnosti pružiti potpunu ili čak i predviđenu kontrolu, jer je oko desetak vrsta korova razvilo otpornost na njega. “
Kao što korov razvija otpornost i imunitet na herbicid, insekti koji su trebali biti ubijeni od strane toksina projektiranog u Monsantovim Bt usjevima su preživjeli.
To što jedne ugledne, dobro čitane novine konačno pišu istinu samo znači da će se lavina otkrivanja istine u svim glavnim medijima jednom konačno pokrenuti. Kada priča ode dovoljno daleko, u prvi plan će tada izbiti priče o opasnostima razaranja GMO-a na ljudski organizam. Mnogi će reći – mi smo to znali odavno, no samo će rijetki, mali, nezavisni portali moći reći da su dali sve od sebe da obavijeste javnost o opasnostima GMO-a i to ne radi čitanosti već zbog osnovnog prava svakog čovjeka na informiranost jer mi nemamo tabu tema, ne podilazimo nikome, pozivamo sve da sami provjere informacije te smo u stalnoj potrazi za istinom i znanjem.

Nadamo se samo da kada ta lavina konačno krene, da tada neće već biti prekasno.
Post by: Hakim`s Tajne Zdravlja