Biotehnološke laži: GM
kukuruz bez nutritivne vrijednosti, ali zato krcat
kemijskim otrovima
Izvješće o prehrambenoj
vrijednosti GM kukuruza ruši sve postojeće tvrdnje da su GM usjevi “suštinski
jednaki” usjevima koji nisu genetski manipulirani. Rad pod nazivom “2012
nutritivna analiza: usporedba GM kukuruza u odnosu na ne-GM kukuruz” otkriva ne
samo da GM kukuruz ima veliki manjak vitamina i minerala u odnosu na ne-GM
kukuruz nego i da je vrlo otrovan i
ispunjen smrtonosnim kemikalijama poput
glifosata (Roundup).
Blog MomsAcrossAmerica.com
kažu da su izvješće dobili od De Dell Seed Company, jedinog kanadskog dobavljača
sjemena kukuruza koje nije GM, a rad potiče od poljoprivredne tvrtke ProfitPro
iz Minesote. Natural News navodi da je rad
utvrdio da je ne-GM kukuruz 20 puta
nutritivno, energetski i proteinski bogatiji u odnosu na GM kukuruz.
Što se tiče energetskog sadržaja, u testovima
je pronađeno da ne-GM kukuruz daje 3400
puta više energije po gramu u usporedbi s GM kukuruzom, a također ima
gotovo dvostruko veći postotak organske tvari u odnosu na GM kukuruz.
Bt
kukuruz je razvijen uz pomoć transformacije cryAB forme Bacillus
thuringiensisa(Bt) u žitarici. Uobičajen je u većini GM (genetski
modificiranih) žitarica. Zastrašujuće je da je ovaj toksin je detektiran kod
trudnica, njihovih fetusa i kod žena koje nisu trudne.
Usporedba također procjenjuje individualna
nutritivna odstupanja, koja su pokazala neke šokantne činjenice. Kalij, koji je
nužan za proizvodnju energije i pravilnu staničnu funkciju, jedva da je još prisutan u GM kukuruzu
(0,7 dijelova na milijun (ppm)). U ne-GM kukuruzu, razina kalija je 13 puta
veća, (9,2 ppm).
Razlika je još gora za magnezij, kojeg u GM
kukuruzu ima samo 0,2 ppm, dok je u
ne-GM kukuruzu razina magnezija 46 puta
veća. Slična odstupanja su dobivena za sadržaj kalcija, sumpora i mangana,
čiji je sadržaj bio 12,4, 14, i 7 puta
veći u ne-GM kukuruzu.
Također, utvrđeno je da ne-GM kukuruz ne sadrži klorid, formaldehid, glifosat i druge štetne
kemikalije, za razliku od GM kukuruza gdje su identificirani u opasno
visokim razinama. Primjerice glifosata ima oko 19 puta više nego što je
maksimalno dopušteno prema pravilima EPA-e za pitku vodu i 130 puta više nego
li je u testovima na životinjama pronađeno da može uzrokovati oštećenja organa.
Isto tako, GM kukuruz sadrži opasno visoke
razine formaldehida. Prethodno istraživanje dr. Dona Hubera o GMO-u otkrilo je
da je 0,97 ppm formaldehida otrovno za životinje ukoliko ga progutaju. Kao što
se ispostavilo, GM kukuruz sadrži 200 puta više formaldehida od ovog praga
sigurnosti.
Monsantova kvazi – znanost
Ovi rezultati su u potpunoj suprotnosti s
tvrdnjama Monsanta. Na svojoj internetskoj stranici oni tvrde da su GM usjevi
jednakovrijedni kao i ne-GM usjevi, što znači da se oni nutricionistički ne
razlikuju. No, kako ova studija pokazuje, ove tvrdnje su očito lažne, to je
dokaz da je Monsanto angažiran u globalnoj poljoprivredi na temelju potpune
laži.
Tijekom proteklih 20 godina,
nezavisni istraživači su napadali Monsantovu znanost na razne načine, ovoj
gomili se na kraju pridružio i ugledni NY Times, kako prenosi Prison Planet. Mark Bittman, glavni
kolumnist za hranu Timesa magazina, opisuje cijelu GMO zabludu. Pišući u svojoj
kolumni od 2. travnja, “Zašto GMO treba zaštitu?” on izjavljuje:
“Genetičko inženjerstvo u poljoprivredi je
razočaralo mnoge ljude koji su nekada polagali nade u to…. genetski
inženjering, ili, još točnije, transgenični inženjering – u kojoj su geni,
najčešće od druge vrste biljaka, bakterija ili životinja, umetnuti u biljku u
nadi da će pozitivno mijenjati njenu prirodu – je razočaravajući. U gotovo 20
godina primjenjivanja korištenja genetskog inžinjeringa, primjećena su dva
“značajna” uspjeha, zajedno s nekoliko manje značajnih. To su usjevi otporni na
Monsantov Roundup herbicid i usjevi koji sadrže vlastiti insekticid. Prvi je
već propao, tzv. superkorov razvija otpornost na Roundup, a drugi pokazuje
znakove neuspjeha, jer su kukci u mogućnosti razviti otpornost na umetnuti Bt
toksin – izvorno bakterijski toksin – brže nego li nove varijacije usjeva mogu
biti ostvarene.”
Bittman ide dalje pišući da je otpor
superkorova bio neminovan, znanstvenici su shvatili, od najranijih dana GMO-a, da
će prskanje korova ove generacije s Roundupom dati točno ono što imamo danas:
neuspjeh tehnologije kako bi se spriječilo ono za što je dizajnirano
spriječiti. Korov neće ozumrijeti.
On će usvojiti nova znanja i napredovati.
“Rezultat je najveća kriza u poljoprivredi –
oko 90% soje i 70% kukuruza je uzgojeno pomoću Roundup Ready sjemena – a
glifosat je u nemogućnosti pružiti potpunu ili čak i predviđenu kontrolu, jer
je oko desetak vrsta korova razvilo otpornost na njega. “
Kao što korov razvija otpornost i imunitet na
herbicid, insekti koji su trebali biti ubijeni od strane toksina projektiranog
u Monsantovim Bt usjevima su preživjeli.
To što jedne ugledne, dobro čitane novine
konačno pišu istinu samo znači da će se lavina otkrivanja istine u svim glavnim
medijima jednom konačno pokrenuti. Kada priča ode dovoljno daleko, u prvi plan
će tada izbiti priče o opasnostima razaranja GMO-a na ljudski organizam. Mnogi
će reći – mi smo to znali odavno, no samo će rijetki, mali, nezavisni portali
moći reći da su dali sve od sebe da obavijeste javnost o opasnostima GMO-a i to ne radi čitanosti već zbog osnovnog prava
svakog čovjeka na informiranost jer mi nemamo tabu tema, ne podilazimo nikome,
pozivamo sve da sami provjere informacije te smo u stalnoj potrazi za istinom i
znanjem.
Nadamo se samo da kada ta lavina konačno krene, da tada neće već biti prekasno.
Post
by: Hakim`s Tajne Zdravlja